Inhoudsopgave
huis

Alarmsysteem - ja of nee

Goede aanvulling op inbraakwerend hang- en sluitwerk

Het biologisch alarmsysteem bij onze buurman Boer Knilles bestaande uit enkele ganzen werkt uitstekend. Ze gaan al tekeer nog voordat je het erf op stapt.
ganzen als alarmsysteem

Op zich niet verkeerd

Op zich is een alarmsysteem natuurlijk niet verkeerd. Een goed systeem werkt feilloos op het moment dat dit nodig is. En volgens iedere fabrikant doet het door hun geleverde systeem dit natuurlijk het best. Soms wordt geadviseerd, als er een keuze moet worden gemaakt tussen het hang- en sluitwerk aan passen of een alarmsysteem aan te schaffen, vooral te kiezen voor een alarmsysteem. Met als argument dat dit veel gemakkelijker en voordeliger is. Wij denken hier toch iets anders over.
alarmsysteem

Niets ten nadele van een goed werkend alarmsysteem, maar als een inbraakalarm reageert, is een inbreker vaak al binnen. En dat willen we immers voorkomen want dan heeft hij al schade aangericht. We pakken dus eerst de buitenschil van de woning aan met goed hang- en sluitwerk om te voorkomen dat een inbreker binnen komt. Zou hij daar toch in slagen, dan is er het alarmsysteem dat alsnog ingrijpt.

Op deze manier toegepast is een alarmsysteem een goede aanvulling in de beveiliging. Daarnaast geeft het voor de gebruiker ook een veiliger gevoel als hij weet dat de buitenkant van zijn woning voorzien is van degelijk en inbraakbestendig hang- en sluitwerk.

Uitvoeringen
Als je een buitenlamp met bewegingsmelder aan je huis hebt geschroefd, heb je al een simpel alarmsysteem. Moderne alarminstallaties gaan een stuk verder met bewegingsmelders in / en of buiten het huis, sensoren op deuren en ramen met daaraan wellicht gekoppeld een camerasysteem.
Al naar gelang wat je verlangens zijn kun je kiezen voor een zwaailicht en hoorn op je buitengevel of - zoals nu gebruikelijk - een stil alarm naar een meldkamer. En je kunt kiezen uit een bekabelde of een draadloze uitvoering.

Met een schakelpaneeltje met sleutel of cijfercode bij je voordeur schakel je het alarm in of uit. Maar de techniek staat niet stil en een modern alarmsysteem bedien je net zo gemakkelijk op afstand met je i-pad.
En als je dan toch geld aan het uitgeven bent zou je een aantal van je deurcilinders kunnen vervangen door elektronische cilinders. Je kan dan op afstand met diezelfde i-pad controleren of je deuren wel op slot zitten en ze zelfs op afstand bedienen.

Zo kan jij terwijl je aan de Costa Brava vertoeft je alarmsysteem uitzetten en de deur ontgrendelen wanneer de buurvrouw voor de deur staat om de plantjes water te geven. Via dezelfde weg krijg jij een melding als er in je huis een inbraakpoging wordt gedaan.

Als je denkt aan een alarminstallatie laat je dan goed informeren over de mogelijkheden, de prijsverschillen en - niet onbelangrijk - de kosten van de eventueel aangesloten meldkamer.

WoonVeilig

Wil je voordelig, dan kan een alarmsysteem van WoonVeilig een goede optie zijn. Deze alarminstallatie is door verschillende partijen aanbevolen of als beste getest.

Wil je meer weten over de mogelijkheden met elektronische cilinders, dan kun je je licht opsteken bij diverse fabrikanten van hang- en sluitwerk als Nemef, CES, Dom Yale en anderen.

Een overzicht van fabrikanten en leveranciers vindt je op deze website op de pagina Links en Partners

digitaal deurslot
ALARMSYSTEMEN

Wat hebben we hieruit geleerd?

  • Bepaal eerst de noodzaak van een alarminstallatie
  • Eerst je hang- en sluitwerk op orde, dan alarmsysteem
  • Laat je informeren door een aantal specialisten
  • Beheer je eventuele sleutels goed
  • Overdenk de enorme mogelijkheden van elektronische bewaking via internet

Ga door naar: Inbraakpreventie Tips!
Aandachtspunten PKVW
Veilig wonen belangrijker dan certificaat PKVW
Op deze Veilig Wonen website is veilig wonen belangrijker dan het behalen van het PKVW certificaat, het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Met een PKVW certificaat krijg je bij sommige verzekeraars korting op de premie. Maar reken je niet rijk. De investering die je daarvoor moet doen is vaak vele malen hoger dan het prijsvoordeel en het PKVW is niet voor iedereen haalbaar.

Wij gaan voor Veilig Wonen maar niet perse voor het PKVW-certificaat. Wel gaan we voor inbraakwerendheid op een manier die gunstiger is voor je portemonnee. Op deze website gaan we uit van een normale woning met houten kozijnen, gebouwd in een tijd dat veilig wonen niet aan de orde was. We gebruiken zoveel mogelijk begrijpelijke taal waarbij voorop staat dat je veel aanpassingen zelf kunt gaan uitvoeren.


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved