Inhoudsopgave
bouwmachines-bouwkranen

Bouwkranen

Van mini-kraan tot torenkraan

Bouwkranen bestaan in een enorme verscheidenheid aan uitvoeringen, elk type afgestemd op specifiek gebruik. De afmetingen van een bouwkraan varieert van de kleinste armkraantjes die in werkplaatsen worden gebruikt, tot de hoogste torenkranen die gebruikt worden bij de bouw van hoge gebouwen en torens. Overigens worden ook mini-kranen ingezet bij het bouwen van hoge gebouwen want deze passen dan weer in krappe ruimtes in deze constructies.

Drijvende kranen

Een aparte groep zijn de drijvende kranen, die gebruikt worden om vanaf het water hijswerkzaamheden te kunnen verrichten. Denk aan de offshore-industrie, het bouwen van booreilanden en plaatsen van windmolens. Maar ook aan het plaatsen van brugconstructies en het liften van gezonken schepen.

liebherr-mobiele-kraan
Liebherr mobiele kraan - afbeelding: Liebherr

HEBBEN!

Torenkranen
Wikipedia zegt over torenkranen het volgende:
Torenkranen zijn een moderne vorm van een balanskraan met dezelfde basisonderdelen. Ze geven vaak de beste combinatie van hoogte en hefvermogen, ze worden vaak gebruikt bij de bouw van hoge constructies.
Op de basis van de kraan is de mast bevestigd. Bovenop de mast is de zwenkeenheid bevestigd waardoor de kraan kan draaien. Hierboven bevind zich de cabine van de machinist en daarboven de lange horizontale werkarm, de giek en de kortere contragiek die zorgt voor het contragewicht.

kraanmachinist

Machines voor bouw, infra en industrie
 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved