Inhoudsopgave
Brood bakken

IKEA meergranenbrood uit de oven

Maak het zelf met eigen ingrediënten

Het meergranenbrood van IKEA smaakt heerlijk met boter en oude kaas of confiture. Natuurlijk eet je het met een goed glas donker bier er bij.
De prijs van het bakpakketje à 700 gram is best wel hoog en dus loont het de moeite om de op het pak vermelde bestanddelen, in iets grotere hoeveelheden, zelf aan te schaffen. Als je dit brood regelmatig bakt, bak je een stuk voordeliger.

IKEA-broodmix-recept

IKEA was zo aardig om van vrijwel alle ingrediënten van hun 'Brödmix Flerkorn' de percentages op de verpakking à 700 gram te vermelden. Een kleine moeite om dat om te rekenen in hoeveelheden, en die staan in onderstaand recept vermeld. De ontbrekende percentages hebben we berekend aan de hand van tabellen uit de bakkerswereld.

Wat heb je nodig
147
gr. tarwebloem
140
gr. tarwevlokken
119
gr. roggevlokken
91
gr. grof roggemeel
56
gr. zonnebloempitten
35
gr. tarwezetmeel
42
gr. lijnzaad
28
gr. gerstemout
35
gr. zuurdesempoeder (uit roggemeel)
14
gr. zout
7
gr. gedroogde droge gist
600
ml. warm water (40°C)
Zo maak je het:

Meng de droge ingrediënten in een kom of degelijke keukenmachine. Roer er het water door tot je een zachte enigszins vloeibare pasta hebt.

Giet de mix in een ingevet bakblik van ongeveer 23x13x5 cm en laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen op een warme plek.

Bak het brood ca. 60 min onderin de oven bij +200°C.

HEBBEN!

Ander recept bekijken?

Ga naar het overzicht!

'Enjoy Life'


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved