Inhoudsopgave
huis

Downloads PKVW

korte samenvatting en documentatie

Als je op zoek bent naar meer info over veilig wonen en het PKVW keurmerk vindt je hier enkele downloads die als pdf op je scherm verschijnen.

bandiet

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is een keurmerk dat afgegeven wordt voor woningen, wooncomplexen en woonwijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond sociale veiligheid, leefbaarheid, inbraak- en brandpreventie. Het keurmerk is opgesplits in twee aparte keurmerken: een keurmerk voor de nieuwbouw en een keurmerk voor de bestaande bouw. Op deze website beperken wij ons op de bestaande bouw.

Wie zijn woning aanpast volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® voelt zich een stuk veiliger in zijn woning. De kans op een succesvolle inbraak is dan ook met meer dan 90% afgenomen. De verzekeringsmaatschappijen zijn daar ook blij en beding daar dan ook een korting op de premie!

Goedgekeurde sloten zijn gemakkelijk te herkennen aan het SKG-logo met 1, 2 of 3 sterren.

Voor meer info bekijk je ook nog even onderstaand vermelde pdf-jes die in een nieuw venster worden geopend en die je eventueel voor eigen gebruik uit kunt printen.

.Aandachtspunten PKVW
Veilig wonen belangrijker dan certificaat PKVW
Op deze Veilig Wonen website is veilig wonen belangrijker dan het behalen van het PKVW certificaat, het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Met een PKVW certificaat krijg je bij sommige verzekeraars korting op de premie. Maar reken je niet rijk. De investering die je daarvoor moet doen is vaak vele malen hoger dan het prijsvoordeel en het PKVW is niet voor iedereen haalbaar.

Wij gaan voor Veilig Wonen maar niet perse voor het PKVW-certificaat. Wel gaan we voor inbraakwerendheid op een manier die gunstiger is voor je portemonnee. Op deze website gaan we uit van een normale woning met houten kozijnen, gebouwd in een tijd dat veilig wonen niet aan de orde was. We gebruiken zoveel mogelijk begrijpelijke taal waarbij voorop staat dat je veel aanpassingen zelf kunt gaan uitvoeren.


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved