Inhoudsopgave
body-health

Fit met fietsen

Fietsen, voor de sport of je conditie maar vooral voor je plezier

In Vlaanderen en in grote delen van Nederland bestaat een fietsroutenetwerk, ook wel fietsknooppuntennetwerk genoemd. De plekken waar fietspaden elkaar kruisen hebben een nummer en worden fietsknooppunten genoemd.

Met vierkante bordjes wordt de weg naar deze knooppunten gewezen. Men stippelt zelf een route uit van knooppunt tot knooppunt. Het systeem is in 1995 ontstaan in Belgisch Limburg en heeft zich van daaruit snel verspreid over het Nederlandstalig gebied. (bron: wikipedia)

fietsen-conditie

Goed onderhoud belangrijk

Vooral als je er van houd om grote afstanden te fietsen is goed onderhoud erg belangrijk. En zeker ook dat je onderweg in staat bent om technische problemen op te lossen. Dan zijn alle ervaringen en tips die je van anderen op kunt doen altijd meegenomen. Neem in ieder geval een goede reparatieset mee, voor als je onderweg met 'panne' zou komen te staan.

Een goede reparatieset bevat alle gereedschappen die je voor een reparatie nodig zou moeten hebben. Geen paniek...daar is een zeer compacte ringsleutel voor in de handel die op alle boeten en moeren past. Daarnaast bevat je reparatieset bandenplakkers, een tube met (niet uitgedroogde) lijm, een stukje schuurpapier, een drietal goede bandenlichters en afhankelijk van het type binnenband een stukje ventielslang en een reserve-ventiel. Een extra binnenband kan ook geen kwaad, evenals een flesje rijwielolie. Een goede bandenpomp is vanzelfsprekend.


Fietsroutes & Routeplanners

Voor wie er regelmatig met de fiets op uit trekt kan een routeplanner een handig instrument zijn. Niet alleen voor onderweg, maar ook in de voorbereiding van langere fietstochten. Er zijn fietsrouteplanners voor het Nederlandse wegennetwerk, maar ook voor die in het buitenland. Enkele hiervan hebben we hieronder vermeld.
fiets-strand
HEBBEN!

zelfbouw & techniek

De meeste mensen brengen hun fiets voor onderhoud of reparaties naar de fietsenmaker. Anderen doen het onderhoud of de reparaties zelf. En weer anderen bouwen zelfs hun eigen fiets.
houten fiets
HEBBEN!

Andere Body & Health items bekijken?

Ga naar het overzicht!


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved