Inhoudsopgave
bouwmachines-hoogwerker

Hoogwerkers

Schaarlift & telescoop

Grofweg zijn er twee soorten hoogwerkers. De schaarhoogwerker (schaarlift) en de telescoophoogwerker, in zowel zelfrijdende als niet zelfrijdende uitvoering. De meeste telescoophoogwerkers zijn uitgerust met stabilisatiepoten om omvallen te voorkomen. Er zijn ook hoogwerkers in de handel die deze stabilisatiepoten niet nodig hebben vanwege hun eigen gewicht, zoals de 'Teupen Leo 12T lift'. Dit type hoogwerker kan uitgerust zijn met een telescooparm, met een knikarm of een combinatie van beide. Bij een autohoogwerker is in de regel een telescoophoogwerker op het chassis gemonteerd.

Teupen Leo12T lift

Zonder stabilisatoren en toch met een zeer laag gewicht draait de LEO 12T over leuningen of balustrades. Het onafhankelijk zijn van stabilisatiepoten kan een groot voordeel betekenen in krappe ruimtes, kwetsbare ondergronden of vanwege de mobiliteit.
teupen leo12t hoogwerker

HEBBEN!

Laagwerkers

Niet bij iedereen bekend zijn de zogenaamde laagwerkers. Dit zijn hoogwerkers met (in de regel een knikarm met telescoop) die bedoelt is om onder een constructie te kunnen komen. Denk aan bijvoorbeeld de onderzijde van een brug die vanaf de machine die op het brugdek staat moet worden bereikt.
Spin-Cormidi-laagwerker
Spin Cormidi laagwerker

Machines voor bouw, infra en industrie
 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved