houtkachel

Houtkachel

Behaaglijk verwarmen en besparen op je stookkosten
Stoken op hout geeft behaaglijke warmte en bij een goede verbranding komen er weinig schadelijke stoffen vrij. Dat het ook een grote besparing betekend op de stookkosten is mooi meegenomen. Houtkachels zijn er in vele soorten, van eenvoudige stalen kachel tot massieve speksteenkachel, tegelkachel of leemkachel.

Leemkachels vormen een interessante en aparte categorie en lenen zich uitstekend voor zelfbouw.


Tegenwoordig schakelen steeds meer mensen over op zogenaamde pelletkachels. Pellets zijn samengeperste houtkorrels die in grote verpakkingen verkrijgbaar zijn.

De meest simpele pelletkachel is niet eens zo duur in aanschaf maar moet je handmatig regelen en bijvullen. Ze werken onafhankelijk van het lichtnet en geven op zich goede verbranding. Een goed schoorsteensysteem is wel aan te bevelen want daar verdwijnt nog veel warmte in. Raadpleeg dus altijd de leverancier.

Bij de modernere pelletkachels wordt alles elektronisch geregeld, vanaf de aanvoer vanaf de automatische aanvoer van de pellets, de verbranding en de afvoer van de gassen. Vaak is bij deze moderne kachels de temperatuur van de afvoergassen zodanig dat een duur dubbelwandige rookafvoer niet nodig is. Ehhh...rook? Die is er eigenlijk niet, een resultaat van de perfecte verbranding met hoog rendement. Maar ook hier...Raadpleeg altijd de leverancier.

werking-Dielle-pelletkachel

Interessant is ook een warmwatervoorziening gekoppeld aan de houtkachel of pelletkachel.

Zorgeloos genieten van je open haard of houtkachel doe je met een schoon rookkanaal. Laat je schoorsteen dan ook regelmatig vegen door een erkend schoorsteenveger. Ga er maar van uit dat je brandverzekering dat van je vereist.

Op deze en onderliggende pagina 's vindt je naast informatie, links van diverse leveranciers in de verschillende provincies.speksteen- en tegelkachels
houtkachels - cv - pelletkachels
finovens - leemkachels
open-houtkachel

Webshops

Deze houtkachel pagina's zijn voor iedereen die wil genieten van een knisperend haardvuur ofwel kachelvuur.


'Enjoy Life'
disclaimer | w3schools | GFDL | GoodFon.com | pixabay | pexels |pinterest | pxhere.com | unsplash.com
copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved
under construction