Inhoudsopgave
frituren

Kibbeling zelf frituren

Recept voor een perfect beslag

De beste kibbeling maak je zelf en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Eigenlijk is het zeer simpel en met dit recept ben je verzekerd van een heerlijk knisperig deegjasje om je vis.

Uiteindelijk draait alles om 3 ingrediënten. Tarwebloem, bakpoeder en koolzuurhoudend water, de juiste verhouding zie je in de tabel.

Laat het gefrituurde altijd even uitlekken op keukenpapier.

kibbeling

Welke vissoorten?

Vroeger was dat steevast kabeljauw, vanwege de soms hoge prijs van deze vis zijn ook andere vissoorten in gebruik geraakt. Over het algemeen wordt witvis gebruikt, zoals pollak, heek, schelvis, wijting en koolvis.

Zalm

Ja, je leest het goed. Ook van zalm kun je een heerlijke kibbeling maken. Koop wat zalmstukken zonder huid bij je visboer of buurtsuper, snijdt ze in stukken van max.5 cm en frituur ze als gewone kibbeling. Heerlijk!
zalm zonder huid
Van zalm zonder huid bak je een heerlijke kibbeling


Wat heb je nodig

90
gr. bloem
1
tl. bakpoeder
180
ml. water m.koolzuur

Zo maak je kibbeling beslag:

De tarwebloem en de bakpoeder mengen en het ijskoude bronwater (met koolzuur) toevoegen. Ondertussen meng je het snel met de garde tot een glad beslag. Doe dit niet te intensief, anders sla je er te veel lucht in en dat is nu net niet de bedoeling.

Het aangemaakte beslag moet je direct gebruiken voor een goed resultaat.

De vis in het beslag dippen en frituren in arachideolie op 170 graden.

FRITUURGADGETS

Ander recept bekijken?

Ga naar het overzicht!

'Enjoy Life'


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved