Inhoudsopgave
kruiden en specerijen

Citroenmelisse

Citroenmelisse ruikt naar citroen. De plant groeit voornamelijk in Zuid-Europa, maar is in meer gematigde streken als Nederland en België eenvoudig te vermeerderen aangezien de plant 's winters door middel van wortelstokken voortleeft. De plant wordt circa 0,5 m hoog.
bron: wikipedia


detoxwater-citroenmelisse
Citroenmelisse
Alles over citroenmelisse
Smaak
Citroenachtige muntsmaak.

Welk deel van de plant kun je gebruiken
Verse of gedroogde bladeren voor diverse gerechten of thee.

Lekker in of bij
Compotes, kip, lamsvlees, mayonaise, marinades, milkshake, omelet, paddestoelen, pudding, salades, sauzen, smoothie, soepen, varkensvlees en vis.

Heilzaam?
Werkt goed tegen stress en slapeloosheid. Detox drankjes.

Zelf kweken en verzorgen?
Door stekken, zaaien of scheuren kun je citroenmelisse gemakkelijk vermeerderen en je kunt hem in bloempotten opkweken. Geef de plant een beschut en zonnig plekje op vochtige bodem, maar niet te nat want dan gaat de smaak achteruit.

tip

Citroenmelisse is niet alleen lekker verfrissend in verschillende gerechten, de geur werkt ook goed om steekmuggen op afstand te houden.

amuse-op-lepel
Leuke amuse met citroenmelisse en blauwe bosbes
KRUIDENGADGETS & KRUIDENBOEKEN

Ander recept bekijken?

Ga naar het overzicht!

'Enjoy Life'


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved