Inhoudsopgave
kruiden en specerijen

Kruidenthee zelf maken

Zelf plukken, drogen, maken

Kruidenthee is in veel winkels kant en klaar te koop maar het is natuurlijk veel leuker om die kruiden zelf te plukken, te drogen en zelf je eigen theemix samen te stellen. Pluk je kruiden niet langs de snelweg maar in de vrije natuur. Veel kruiden hebben een heilzame werking of zijn ronduit geneeskrachtig.

kruiden thee

Kruiden plukken

Meestal gebruik je de jonge toppen (brandnetels) of de jonge blaadjes, voor de beste kwaliteit en de meest krachtige werking, als het om geneeskracht gaat.
Je kunt de kruiden wassen maar als je zeker weet dat ze schoon zijn en dat ze onbespoten zijn, kun je dat gerust achterwege laten.

Kruiden drogen en verpulveren

Een goede methode is:
3-5 dagen laten drogen, verpulveren, 1 dag verder laten drogen, opnieuw verpulveren en daarna opslaan in goed afsluitende potten. Verpulveren doe je overigens het best met een goede vijzel.

kruidenthee
Kruiden mengen Niet alle kruiden zijn even lekker, sommigen smaken een beetje bitter.
Vaak zijn dit nu juist kruiden met medicinale eigenschappen en om de smaak van deze kruiden wat te veraangenamen kun je er een smaakmaker als munt aan toevoegen waarmee je dit kunt camoufleren.
Andere smaakmakers zijn peterselie, salie en tijm.

En dan is er thee

Eindelijk is dan het moment aangebroken om te genieten van je zelfgezette kruidenthee. Giet kokend heet water over de kruiden in een theepot. Laat je thee tien minuten trekken en schenk uit door een theezeef. Je kunt natuurlijk ook een thee-ei gebruiken.

kop-kruidenthee
KRUIDENGADGETS & KRUIDENBOEKEN

Een goede vijzel nodig?
bekijk ze hier.Ander recept bekijken?

Ga naar het overzicht!

'Enjoy Life'


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved