In de zomer zijn zomertortels in vrijwel heel Europa aanwezig en je ziet ze vaak in parken, bossen en grote tuinen. Ze broeden hier, maar ze overwinteren in Afrika.
De eerste vogels verschijnen meestal in april op de broedlocatie. Ze trekken vooral in september weg naar hun overwinteringsgebied.
Deze tortelduif wordt soms wel aangezien voor de Turkse tortel (Streptopelia decaocto) omdat deze vaker voorkomt en ook gemakkelijker herkend wordt (vanwege de karakteristieke beige kleur en de zwarte halsring die in het midden onderbroken wordt). De Turkse tortel is echter een standvogel die je dus het hele jaar door kan zien, vaak bij huizen.
Het nest dat ze bouwen wordt van twijgen gemaakt en is vaak slordig en niet echt stevig gebouwd. In mei - juni legt de vogel 1 of 2 eieren en er wordt ongeveer 1 2 weken door zowel het vrouwtje als het mannetje gebroed. Na drie weken vliegen de jongen uit en kunnen zichzelf snel zelf redden.
Op deze website zijn delen van de boeken: Mengen en Roeren uit de jaren 30 opgenomen met een schat aan informatie.
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website. Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees! |
|
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved |