Inhoudsopgave
huis

Tuindeuren beveiligen, zo doe je dat

Openslaande dubbele tuindeuren

Die zou je wellicht net zo kunnen beveiligen als je dubbele openslaande garagedeuren maar dat willen we natuurlijk niet. Want al gaan we voor zo voordelig mogelijk, het oog wil ook.

Scharnierzijde

Als ze zoals gewoonlijk naar buiten draaien voorzie je iedere deur van dievenklauwen. Drie stuks per deur, bij elk scharnier één.
inbreker

Sluitzijde met stolpnaald profilering en espagnolet

Wellicht zit er nu helemaal geen slot op je deuren maar uitsluitend een espagnolet. Zo'n hendel met een stang die van boven naar beneden loopt en die op de ene deurhelft is gemonteerd.
Door een bepaalde profilering (hol/bol) grijpen je deuren in elkaar waardoor je met je espagnolet beide deuren afsluit.
Deze profilering is, mits goed passend, een zeer goede en sterke inbraakwerende constructie. Maar helaas denkt het PKVW daar anders over. Dat zou best eens te maken kunnen hebben met commerciële belangen van de deelnemende fabrikanten.

Als je de boel voordelig wil beveiligen volgens de eisen van het PKVW, vervang je je espagnolet door een goedgekeurd model of je plaatst twee raamslotjes op de loopdeur. Dus op de deur waar nu je bestaande espagnolet op zit en die je dan niet hoeft te vervangen. Eén slotje schroef je aan de bovenzijde op je deur sluitend in het kozijn, één slotje bevestig je beneden op je deur sluitend in de onderdorpel. Hebben je deuren een tongnaaldprofiel dan plaats je 2 slotjes per deur.

stolpnaald

Sluitzijde met tongnaald profilering

In dit geval is de draainaad afgedekt door een houten lat en zul je de vaste deur moeten voorzien van bovengenoemde oplegslotjes.

Als je loopdeur is voorzien van een espagnolet, dan kun je deze vervangen door een vh-espagnolet of je laat hem zitten en schroeft ook op deze deur twee oplegslotjes. Uiteraard neem je ze allemaal gelijksluitend.

Als je loopdeur is voorzien van een insteekslot, dan kun je hem vervangen door een VH-insteekslot (vaak kom je de Nemef 1200-serie tegen en die vervang je door de Nemef 4119) met VH-schilden (zie pagina over achterdeuren). Vanwege de afdeklat is er wellicht geen ruimte voor de gangbare VH-schilden. In dat geval kun je wellicht met VH-smalschilden wel uit de voeten. Controleer dit goed voordat je tot bestellen over gaat want het smalschild is niet standaard voor dit slot in de handel.

oplegraamslot

VH-aluminium deurnaaldprofiel met 3-puntsluiting

DUUR ... maar wel mooi!
Als je gek bent op modern en je hebt een paar centen te besteden, dan kan je een driepuntsluiting overwegen in combinatie met een aluminium deurnaaldprofiel. Uiteraard alles in PKVW uitvoering.
Afhankelijk van je deurdikte en de huidige aanwezige slotsparing is het ondoenlijk om hier een passend advies te geven.
Wellicht is er een passend standaardmodel beschikbaar voor je deur.
Maar misschien is het ook maatwerk.
We volstaan dan ook met een afbeelding om een beeld te geven.
Voor info kun je bij diverse adverteerders op deze site terecht.
deurnaaldset

Wat hebben we hieruit geleerd?

  • 3 dievenklauwen per deur
  • 2 opleg raamslotjes per deurhelft is de meest voordelige oplossing

Ga door naar: de Schuifpui
Aandachtspunten PKVW
Veilig wonen belangrijker dan certificaat PKVW
Op deze Veilig Wonen website is veilig wonen belangrijker dan het behalen van het PKVW certificaat, het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Met een PKVW certificaat krijg je bij sommige verzekeraars korting op de premie. Maar reken je niet rijk. De investering die je daarvoor moet doen is vaak vele malen hoger dan het prijsvoordeel en het PKVW is niet voor iedereen haalbaar.

Wij gaan voor Veilig Wonen maar niet perse voor het PKVW-certificaat. Wel gaan we voor inbraakwerendheid op een manier die gunstiger is voor je portemonnee. Op deze website gaan we uit van een normale woning met houten kozijnen, gebouwd in een tijd dat veilig wonen niet aan de orde was. We gebruiken zoveel mogelijk begrijpelijke taal waarbij voorop staat dat je veel aanpassingen zelf kunt gaan uitvoeren.


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved