Inhoudsopgave
body-health-vetverbranders

Vet verbranden met avocado

Avocado, natuurlijke vetverbrander met de goede vetten

Avocado is een ideaal fruit om gewicht mee te verliezen. Ze bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten, ook wel de goede vetten genoemd. Deze vetten versnellen je stofwisseling en deze vrucht kun je gerust een super vetverbrander noemen. Behalve goed voor vetverbranding, verlaagt avocado je cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast wordt van avocado vermeld dat het ontstekingsremmend is en dit fruit een gunstig effect heeft op de bloedsuikerspiegel.

avocado

Avocado bevat

vitamine:E, K, B6, Kalium, Koper

bewaren:
Op een droge plek

Bereiding en gebruik

Gebruik je slechts een halve avocado, dan kun je de andere helft (met pit) het best in folie in de koelkast bewaren. Besprenkel hem dan wel even met wat olijfolie of citroensap.

Met een plakje ui op de halve avocado gedrukt en dan in de koelkast werkt ook perfect. En nee...de uiensmaak gaat niet in de avocado zitten.

Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Gebruik het in salades of maak zelf je eigen gezonde guacamole, te gebruiken als bijgerecht of als spread op je brood.

Recept Guacamole

Guacomole maak je snel en gemakkelijk zelf en smaakt, vers gemaakt, stukken beter dan eentje uit de supermarkt.
guacamole
dit heb je nodig
  • rode peper
  • 2½ teen knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen

zo maak je het
  1. Verwijder bij de peper de zaadlijsten en de zaadjes. Snij ze in stukjes en doe dit in de vijzel, samen met de knoflook en het zout.
  2. Maak er een gladde massa van.
  3. Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s, snijd het in stukjes en prak deze grof met een vork. Meng nu alles door elkaar en voeg 3 a 4 el limoensap toe.
  4. Direct gegeten is deze het lekkerst, anders met vershoudfolie op de guacamole gedrukt (zonder lucht er onder en niet te lang) in de koelkast bewaren.
HEBBEN!
Vetverbranden doe je met:
[Algemene info]  [Amandelen]  [Avocado]  [Broccoli]  [Chilipeper]  [Citroen]  [Eieren]  [Gember]  [Groene thee]  [Haver]  [Koffie]  [Kokosolie]  [Linzen]  [Pindakaas]  [Tomaat]  [Vis]  [Zoete aardappel]  [Water


Andere Body & Health items bekijken?

Ga naar het overzicht!


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved