Inhoudsopgave
body-health-vetverbranders

Vet verbranden met chilipeper

Natuurlijk vet verbranden met chilipeper

Chilipeper en andere pepers geven een beetje extra pit in je voedsel met minder vetopslag als resultaat. De stof capsaïcine geeft chilipeper zijn brandende hitte. Capsaicine is een zogenaamde thermogene voedingsstof die tot wel 20 minuten en soms tot zelfs enkele uren nadat je het hebt gegeten zijn werk doet. Namelijk, vet verbranden! Daarnaast onderdrukt het de eetlust.

Het mooie van capsaïcine, is dat het ook bij een kookproces volledig in je voedsel aanwezig blijft. Dus zowel verse, gedroogde of in je maaltijd verhitte chilipepers bevatten de vetverbrandende capsaïcine. Chili kan je uitstekend als extra ingrediënt aan je maaltijd toevoegen, bijvoorbeeld in soepen, sauzen, stoofpotten en salades. Denk ook eens aan hete makreel.


chili-pepers

Chilipeper - Hoe & Wat

bevat:
capsaïcine (versneld de stofwisseling, remt de eetlust)

bewaren:
op een koele donkere plek

Bereiding en gebruik
Goed wassen voor gebruik.
Vers, gedroogt of meegekookt in diverse gerechten.

Harissa - Supervetverbrander

De combinatie van chilipepers, knoflook en tomaten maakt dat je hiermee een super vetverbrander in handen hebt die je in veel gerechten kunt toevoegen. Harissa is snel en gemakkelijk te maken. Zelf vers gemaakt smaakt deze pasta beter dan de meeste vergelijkbare producten uit de winkel.
harissa-pasta
Harissa pasta, zelfgemaakt
HEBBEN!

Recept Harissa

Met onderstaande beschrijving maak je snel en voordelig een heerlijke harissa salsa saus, die ook nog eens een enorme vetverbrander is. Lekker op een toostje.

dit heb je nodig
 • 3 verse chilipepers
 • 3 teen knoflook
 • 2 kleine tomaten
 • 1 el komijnpoeder
 • 1 el gemalen korianderzaad
 • 1 tl gedroogde koriander
 • 3 el olijfolie (extra vierge)

extra:
 • snufje zout
  of 1 el zout (zie tekst)

Gemaakt met een snufje zout, kun je de harissa als een saus bij je maaltijd gebruiken, bijvoorbeeld op je bord bij kip, vis, bulgur of rijst.

Ga je voor de versie met een eetlepel zout, dan heb je een langer houdbare saus gemaakt (in de koelkast tot 3 à 4 weken), die je als smaakmaker en zoutvervanger kunt gebruiken in soepen en stoofschotels.


zo maak je het
 1. Verwijder bij de pepers de zaden en zaadlijsten en snij ze in fijne stukjes.
 2. Ontvel de tomaten en snij deze in blokjes.
 3. Doe de pepers en de tomaten in de foodprocessor en pers er de tenen knoflook over uit.
 4. Voeg de kruiden, specerijen, olie en zout aan toe en maal het tot een heerlijke saus.

Vetverbranden doe je met:
[Algemene info]  [Amandelen]  [Avocado]  [Broccoli]  [Chilipeper]  [Citroen]  [Eieren]  [Gember]  [Groene thee]  [Haver]  [Koffie]  [Kokosolie]  [Linzen]  [Pindakaas]  [Tomaat]  [Vis]  [Zoete aardappel]  [Water


Andere Body & Health items bekijken?

Ga naar het overzicht!


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved