Inhoudsopgave
body-health-vetverbranders

Vet verbranden met eieren

Bron van eiwitten en vitamine B12

Eerder werd altijd gedacht dat eieren niet teveel moesten worden gegeten vanwege cholesterol. Uit recente studies blijkt echter dat 1 à 2 eieren per dag de cholesterol helemaal niet verhogen. Eieren zijn behalve een perfecte bron van eiwitten, ook een belangrijke bron van vitamine B12. De proteïnen die de eieren bevatten ondersteunen ook nog eens je spieren.
eieren

Geen vetverbranders. Maar toch...

Eieren zijn op zich geen vetverbranders. Toch is het raadzaam om de meest belangrijke maaltijd van de dag, het ontbijt, met twee eieren te beginnen. Ze zullen je helpen om gewicht te verliezen. Ze zijn enorm voedzaam en zullen je helpen om een hongergevoel te voorkomen. Een ei bevat alle goede bouwstoffen van leven. Het eiwit zal je eetlust temperen en gaat stijging van de bloedsuikerspiegel tegen.

Eiwit is zeer goed bij het verbranden van calorieën want het afbreken van eiwitrijk voedsel kost ons lichaam veel energie, meer dan andere bij voedingsmiddelen. Daarnaast verbrand eiwit niet alleen vet maar helpt het dus ook ook bij de opbouw van de spieren.


Eieren - Hoe & Wat

Bevat:
vitamine:A, B1, B2, B6, B8 (biotine), B12, D, E, fosfor, kalium, natrium, calcium, ijzer en proteïnen

Bewaren:
Op een koele plek of in de koelkast

Bereiding en gebruik
Koken of bakken, eventueel met gescheiden eiwit of dooier.
Ook rauw, echter met de nodige voorzichtigheid vanwege risico op salmonella. Het eiwit van een gekookt ei wordt tweemaal beter opgenomen dan dat van een rauw ei. Teveel eten van rauwe eieren werk bovendien de opname van vitamine c uit andere voedingsmiddelen tegen.

Omelet muffins van ei en groenten

Muffins van ei en groenten zijn niet alleen gezonde vetverbranders maar ook nog eens heel erg lekker.
ei-muffins
Ei-muffins
Maak zelf deze heerlijke muffins van een omelet mengsel. Je bakt ze in de oven.

dit heb je nodig
 • 4 eieren
 • ¼ kopje melk
 • ½ tl bakpoeder
 • ½ tl olie
 • zout & peper
 • geraspte kaas
 • omeletvulling bv. ui, prei, paprika

zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 190°C.
 2. Snij ondertussen de groenten in zeer kleine stukjes en bak deze eventueel in een koekenpan in korte tijd al dente.
 3. Vet een muffin bakvorm lichtjes in en vul het voor driekwart met de groenten en doe hierover de geraspte kaas. (Bedenk wel: kaas bevat vet. Dus je kunt het ook weglaten)
 4. Meng de eieren, melk, bakpoeder, olie, zout en peper in een kom en giet dit eimengsel over de groenten zodat elke muffin cups nu voor 4/5 deel zijn gevuld.
 5. Bakken gedurende 20-25 minuten op ongeveer 190 - 200°C
 6. Laat 5 minuten (buiten de oven) rusten voor het serveren.
HEBBEN!
Vetverbranden doe je met:
[Algemene info]  [Amandelen]  [Avocado]  [Broccoli]  [Chilipeper]  [Citroen]  [Eieren]  [Gember]  [Groene thee]  [Haver]  [Koffie]  [Kokosolie]  [Linzen]  [Pindakaas]  [Tomaat]  [Vis]  [Zoete aardappel]  [Water


Andere Body & Health items bekijken?

Ga naar het overzicht!


 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved