Inhoudsopgave
zelf energie opwekken

Zonnewarmte collector

Heatpipes van oude bierblikjes

Voor creatieve knutselaars zijn er volop mogelijkheden om zelf een zonnecollector te bouwen die de lucht in je huis opwarmt. Op winterse dagen met zonneschijn kan zo'n zonnepaneel goed bijdragen aan vermindering van je stookkosten en voor de prijs hoef je het niet te laten.

De heatpipes zijn gemaakt van oude bierblikjes welke met een goede hittebestendige en overschilderbare kit aan elkaar zijn gelijmd. Een beetje bierdrinker spaart in korte tijd zijn paneel bij elkaar (zie het filmpje op deze pagina)
solar-heater

Gebruik een krachtige koelventilator uit een oude pc.
Plaats de ventilator altijd aan de zijde van de luchtinlaat.
Voor de voeding kun je enkele zonnecellen gebruiken die je zelfs bij het paneel kunt inbouwen zodat je een zelfstandig werkende zonnecollector hebt.

ZELF ENERGIE OPWEKKEN

Zonne-energie heeft toekomst

Zonne energie en dan vooral zonnestroom zal steeds voordeliger worden. Dat heeft alles te maken met de vervanging van dure grondstoffen door voordeliger materialen. Zo kan koper het dure ruthenium vervangen. Zonnepanelen worden dan ook voor iedereen bereikbaar. Temeer daar het rendement van zonnepanelen nog telkens wordt verhoogt. Een probleem is wel de recycling van gebruikte panelen, dat is een moeilijk proces. Om volledig onafhankelijk te worden is eigen opslag van energie een goed streven en in de toekomst zeker realiseerbaar.

Een recente ontwikkeling is het gebruik van koolstof voor het fabriceren van zonnecellen. Dit is een doorbraak want koolstof is over de hele wereld ruim voorradig en spotgoedkoop.

Niets is echter voordeliger dan de warmte die het op deze pagina beschreven paneel voor je opwekt.
Gerelateerd of wellicht interessant

energie uit water
Micro Hydro Turbine
energie uit de zon
Zonnewarmte
waar of niet waar
Vrije Energie - Free Energy

Mobiele communicatie
scannerfrequenties
Luchtmacht
Burgerluchtvaart
Marifoon
 
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde
stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website.
Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees!
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved