Inhoudsopgave
soep

Soep maken

Niet uit een pakje maar zelf gemaakt

Verwerk een overschot aan groenten in een lekkere soep want niets prikkelt zozeer de eetlust als een pan eigengemaakte soep. Veel soepen zijn de volgende dag nog lekkerder. Maak dus gerust een flinke pan vol.

Soep maken is niet alleen een leuke bezigheid. Het is ook een praktische manier om restjes groenten en vlees uit de koelkast of een overschot aan groenten uit eigen tuin te verwerken. Ook in de vrije natuur zijn genoeg ingrediënten te vinden voor het maken van een heerlijk soepje. Mocht je in het bezit zijn van een diepvriezer, dan maak je gelijk een grote hoeveelheid, die je in diepgevroren porties lang kunt bewaren.

soepketel

Soeppan

Een soeppan is eigenlijk een gewone kookpan, maar dan een maatje groter. Door de inhoud is hij uitstekend geschikt voor soep of andere grote gerechten. Bij de keuze voor een soeppan is het allereerst belangrijk dat hij geschikt is voor jouw type fornuis. Ook kan je bedenken of de pan vaatwasser- of ovenbestendig moet zijn. De meeste soeppannen worden standaard geleverd met een deksel.

Een dikwandige gietijzeren braadpan is, naast bedoelt voor braden en stoven, ook heel geschikt voor het maken van soepen. Dit soort pannen verdelen de warmte beter en houden deze beter vast. Een dergelijke pan mag eigenlijk in geen enkele keuken ontbreken. Dit soort pannen worden ook 'Dutch ovens' genoemd en zijn zeer geschikt voor het bakken van een heerlijk ambachtelijk brood.

KEUKENGADGETS

Soeprecepten
bekijk het recept van:
Franse Uiensoep
Linzen-Tomatensoep
Rode Bietensoep
Wortelsoep
elders op deze website:
Bloemkool cappuccino'Enjoy Life'


 
copyright © 2010 -
vindikhier.nl - all rights reserved