Inhoudsopgave
roofvogels

Wespendief

Sperwers - Pernis apivorus

tyto alba
by Lior Kislev
on ,
visit also: Lior Kislev - Tatzpit

algemeen
Wespendieven komen in de zomer in een groot deel van Europa voor, waaronder in Nederland en Belgie. Hij is verwant aan de wouw. De vogel overwintert in West-Afrika, met name in Nigeria. De wespendief eet vooral larven, poppen, volwassen wespen, bijen, hommels. Soms eet hij ook reptielen en andere insecten (bron: wikipedia)

Bruine kiekendieven zweven vaak met plotselinge wendingen vlak boven de grond op zoek naar een prooi. Tijdens het zweven hebben ze hun vleugels in een v-vorm schuin omhoog.Zijn spits toelopende kop lijkt een beetje op de koekoek. Voor de rest lijkt hij wat vorm meer op de buizerd. Ze zijn grijs van boven, hebben een donkere rand aan hun vleugels en drie donkere randen op hun staart. Hun onderkant is witachtig met donkere strepen.

voedsel
Wespendieven zijn gek op bijen en wespen, ze zijn dan ook heel goed in het leegroven van bijen- en wespennesten.

nesten en legsel
Ze bouwen hun nest hoog in een boom. Vaak op een ander oud nest dat ze als ondergrond gebruiken. Ze leggen daarin 1-3 eieren (april -juni)


.
vindikhier.nl
foto: patries71Flickr


Overzicht Roofvogels

blauwe kiekendief
bruine kiekendief
buizerd
grauwe-kiekendief
havik max-width: 96%; height: auto;
rode wouw
ruigpootbuizerd
sperwer
visarend
wespendief
zeearend
zwarte-wouw
boomvalk
slechtvalk
valk
torenvalk
leeg nest
bosuil
kerkuil
ransuil
steenuil
velduil
leeg nest
VOGELGIDSEN
vogels
tuinvogels
leeg nest
watervogels
leeg nest
vogels
Er is niets leuker dan een rijk vogelleven in je tuin. In sommige tuinen leven wel tot twintig verschillende vogelsoorten. Laat onze tuinvogels zich ook in jouw tuin thuis voelen en beleef plezier aan hun aanwezigheid.
 
copyright © 2010 -
vindikhier.nl - all rights reserved