Vanaf een vaste plek jaagt hij op insecten. In een korte vlucht vliegt hij achter het insect aan en vangt deze in de vlucht. Daarna vliegt hij terug naar zijn vaste zitplek en wacht tot hij een nieuwe prooi voorbij ziet komen.
De bonte vliegenvanger komt in Nederland voor als broedvogel. Je ziet hem vooral in het oosten van Nederland. Hij heeft een donkerbruin verenkleed.
In het najaar zie je trouwens ook bonte vliegenvangers met een bijna zwarte rug. Deze komen uit Scandinavië en zijn op doorreis naar Afrika waar ze overwinteren.
Bonte vliegenvangers broeden in holen, maar als ze geen geschikte plek kunnen vinden dan kiezen ze liever voor een nestkast.
De Bonte Vliegenvanger legt in april of mei 5 tot 9 lichtblauwe eieren in het nest dat hoofdzakelijk uit bladeren en schors bestaat.
Het vrouwtje broedt 12 tot 15 dagen en wordt door het mannetje gevoerd. Daarna verzorgen beide ouders de jongen nog 13 tot 16 dagen in het nest.
Op deze website zijn delen van de boeken: Mengen en Roeren uit de jaren 30 opgenomen met een schat aan informatie.
Wij onthouden ons van iedere verantwoordelijkheid, met betrekking tot fouten in de informatie, eventuele schadelijkheid van vermelde stoffen en eventuele schadelijke gevolgen van het werken met chemische stoffen of van het opvolgen van recepten op deze website. Wees voorzichtig met chemische stoffen. Lees! |
|
copyright © 2024 -
vindikhier.nl - all rights reserved |